Activități pentru copii

Activități extrașcolare

În scopul promovării și diseminării serviciilor educaționale non-formale ale municipiului Chișinău, DGETS a dezvoltat o platformă specializată pentru activitățile prestate de instituțiile extrașcolare din subordinea Primăriei.

Este vorba de catalogul EXTRAȘCOLAR, unde sunt plasate ofertele instituțiilor extrașcolare pentru copiii din municipiul Chișinău. Catalogul poate fi accesat gratuit pe site-ul www.educatieonline.md sau accesând www.extrascolar.md.

 

Astfel, părinții, elevii și tinerii pot găsi activitățile preferate prin intermediul motorului de căutare interactiv, în baza cuvintelor cheie, vârstei, adresei sau tipului de activități solicitate.

 

Astfel, copiii și tinerii din municipiul Chișinău pot beneficia de o gamă largă de activități oferite în toate sectoarele capitalei: programe de dezvoltare pentru copii, activități de lectură și creativitate, activități sportive, înot, cluburi de socializare a copiilor preșcolari, școli pentru părinți, turism sportiv și orientare, limba engleza distractivă, cercuri de artă oratorică, pian și vocal, artă plastică, educație financiară pentru tineri, cercuri cu profil tehnico-aplicativ, cluburi de interes pentru elevi – lectură, gătit, teatru, dezbateri, cercuri de studiere a ținutului natal etc.

 

Copiii și tinerii se pot înregistra gratuit la Cercurile tematice intitulate: „Arte plastice”, „Jucăria capitonată”, „Arte decorative”, „Lego-teh”, „Design vestimentar”, „Automodelism”, „Navomodelism”, „Aeromodelism”, „Sculptură miniaturală” sau la Programele „Provocarea verii – Descoperim biblioteca”, „Clubului de educație financiară pentru tineri”, „Ambasadorul Centrului de Tineret”, Programul Municipal de Dezvoltare Personală a Tinerilor și multe altele.

 

Totodată, activitățile, cercurile și programele gratuite pentru copii și tineri vor fi organizate pe toată perioada verii de către centrele și instituțiile specializate, după cum urmează: Rețeaua de Biblioteci Municipale „B.P. Hasdeu”, Centrul de Activitate Extrașcolară ,,Curcubeul”, Centrul de Creație a Copiilor „Fantastic CeCeFel”, Stația Orășenească a Tinerilor Turiști, Centrul de creație tehnică din sect. Buiucani, Centrul de creație a copiilor ,,Ghiocel”, Centrul Educației Estetice „Lăstărel”, Bazinul de înot DETS, sect. Botanica, Centrul de creație tehnică a copiilor și tineretului, sect. Râșcani, Centrul orășenesc de creație tehnică a elevilor, Centrul comunitar pentru copii și tineri „Orizont”, Centrul de creație tehnică pentru copii și adolescenți ,,Politehnic” din sect. Centru, Centrul de Creație a Copiilor ,,Florile Dalbe”, Centrul de Creație a Copiilor „Floarea Soarelui” din sect. Centru, Centrul pentru Copii și Tineret „Udo Jurgens”, Școala de Arte „Vasile Costin” din Ghidighici, Centrul comunitar pentru copii și tineri „Cosmoss”, Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev”, Centrul de creație a copiilor „Luceafărul” și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.