Angela Cutasevici: Neoficial, în Chișinău, avem circa 60.000 de refugiați ucraineni

Municipiul Chișinău găzduiește, în continuare, zeci de mii de refugiați ucraineni. Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, în prezent, oficial, numărul lor este de circa 25.000 de persoane, dar neoficial această cifră este mult mai mare.

„Astăzi, noi estimăm că avem, neoficial, peste 60.000, dar cu înregistrare oficială, cu protecție temporară, avem circa 25.000 din numărul total de refugiați înregistrați în Republica Moldova, care este de 44.000”, a declarat viceprimarul în cadrul emisiunii „Rezoomat”.

Totodată, Angela Cutasevici spune că rămâne mare și numărul copiilor înregistrați în grădinițele și școlile din municipiul Chișinău.

„La zi avem circa 860 de copii înmatriculați doar în școlile din Capitală, iar în grădinițe avem o creștere a solicitărilor de înscriere a micuților. Astăzi avem încadrați în instituțiile preșcolare din municipiu 346 de pici, un număr în creștere față de mijlocul lunii aprilie 2024”, a declarat viceprimarul Capitalei.

În context, Angela Cutasevici a dat asigurări că Primăria municipiului Chișinău va oferi sprijin refugiaților din Ucraina și în continuare atât pentru înscrierea copiilor la grădiniță sau școală, pentru serviciile sociale și medicale, cât și pentru angajarea acestor persoane în câmpul muncii.