Campanie de cartografiere a necesităților copiilor refugiați din Ucraina

Primăria Municipiului Chișinău este în comunicare continuă cu refugiații din Ucraina care se află pe teritoriul orașului Chișinău. În scopul prevenirii situațiilor de risc a copiilor strămutați, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copiilor, desfășoară o amplă campanie de cartografiere în scopul determinării nevoilor și dificultăților persoanelor refugiate.

În cadrul ședinței petrecute cu mamele și tutorii copiilor ucraineni din cadrul Centrului de Plasament Temporar situat pe Str. Nicolae Zelinski 15, grupul de lucru format în cadrul DGPDC a prezentat pe larg serviciile sociale de sprijin existente la care pot apela refugiații. Totodată, au fost distribuite materiale informative, pliante cu numerele de contact ale instituțiilor teritoriale din municipiu.

Printre cele mai stringente probleme au fost menționate necesitatea hainelor și încălțămintei de iarnă pentru copii, dorința de a implica elevii care își desfășoară studiile în format online în diverse activități extracuriculare, dar și posibilitatea de a fi încadrați în comunitatea gazdă prin frecventarea cursurilor de studiere a limbii române.

La final, a fost petrecută și sesiunea de întrebări-răspunsuri în care refugiații au putut adresa întrebări la diverse teme. În cadrul ședinței au participat reprezentanți ai 45 de copii refugiați din Ucraina.