Condiții mai bune de studii pentru elevii din capitală și copiii refugiați din Ucraina care studiază în gimnaziul „Taras Șevcenko” și în Liceul Teoretic „Mihail Koțiubinski”

Primăria Municipiului Chișinău și Peace Winds Japan in Moldova își consolidează resursele în vederea îmbunătățirii condițiilor de studii pentru elevii din capitală și copiii refugiați din Ucraina care studiază în gimnaziul „Taras Șevcenko” și în Liceul Teoretic „Mihail Koțiubinski”.

Sprijinul financiar oferit de către partenerii japonezi (peste 17.5 mln yeni japonezi), are menirea să fie întrebuințat în scopul realizării lucrărilor de reparație a infrastructurii școlare.

La fel, Peace Winds Japan planifică activități adiționale pentru profesori, părinți și copii din cadrul școlilor menționate. Încă de la începutul crizei refugiaților, Peace Winds s-a implicat plenar, fiind unul dintre cei mai activi actori sociali care au fost alături de oamenii aflați în dificultate.

Printre cele mai ample acțiuni desfășurate de către parteneri au fost: oferirea asistenței medicale pentru refugiații aflați în cadrul centrelor de plasamnet temporar, oferirea pachetelor cu ajutor umanitar (produse alimentare și igienice), suport în dotarea cu tehnică necesară a Centrului de Plasament Temporar „Patria”, dar și alte proiecte de importante care au redus din presiunea creată de criză.

Răspunsul Primăriei Municipiului Chișinău la criza refugiaților, este îndreptat spre proiecte pe termen lung care presupun integrarea socială a ucrainenilor strămutați, oferirea accesului la educație și programele de sprijin în identificarea unui loc de muncă.