Condiții mai bune pentru elevii Liceului Teoretic „Mihail Lomonosov”! Primarul Ion Ceban a inspectat mersul lucrărilor de reparație a edificiului!

Primarul Ion Ceban a vizitat primul etaj al blocului de studii al Liceului Teoretic „Mihail Lomonosov”, din sectorul Rîşcani al Capitalei, care se află în proces de reabilitare. El a fost însoțit de 15 directori World Vision din diferite țări, inclusiv cu directorul Unității Umanitare din Germania, care sprijină reabilitarea școlilor.

„Aceasta este a doua fază a proiectului şi include reparaţia scărilor care fac legătura cu etajul doi, repararea sistemului de încălzire, înlocuirea ferestrelor, instalarea sistemului de alarmă și siguranță, izolarea pereților, precum și refacerea și vopsirea pardoselilor și pereților în fiecare din cele 6 săli de clasă. Aproximativ 3,9 mln de lei au fost alocați pentru acest etaj. Amintesc că anul trecut a fost reabilitat etajul al doilea al blocului, unde au fost cheltuite 3,2 mln de lei pentru reabilitarea a 5 săli de clasă și o baie. Proiectul este susținut financiar de către organizația „World Vision”. Cele doua etaje vor fi gata pentru noul an școlar care va începe în septembrie 2024”, a spus primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

În luna august 2023, World Vision Moldova și Primăria Municipiului Chișinău au semnat un acord de colaborare care prevede îmbunătățirea accesului la educație al refugiaților și copiilor moldoveni. Parteneriatul cu World Vision a fost constituit în contextul sprijinirii copiilor refugiați din Ucraina, care au ales să-și facă studiile în cadrul Complexului Educațional „Mihail Lomonosov”, care este compus din clase de liceu și un bloc de grădiniță. Pentru reparaţia blocului pentru preşcolari, Primăria Chişinău a alocat anterior 5,7 mln lei.

Actualmente, din totalul de 700 de elevi care îşi fac studiile în cadrul Complexului Educaţional, circa 40 de copii sunt refugiaţi din Ucraina, deoarece instituţia are clase cu predare în limba rusă. În total, 842 de copii refugiați învață în instituțiile educaţionale din municipiul Chișinău.

„Educația rămâne o prioritate pentru Primăria Municipiului Chișinău, iar proiectele de reabilitare a infrastructurii școlare rămân mereu pe agenda de lucru a APL, având în vedere semnificația acestora și impactul pe termen lung pentru comunitate. Investim astăzi în copii noștri, pentru a creşte o generaţie de succes”, a punctat Ion Ceban.