Curse aeriene pentru refugiații din Ucraina

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova informează că va asigura organizarea curselor aeriene neregulate pentru refugiații veniți din Ucraina, începând cu 21 martie 2022.

Astfel, refugiații care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, ca urmare a situației tensionate din regiune, dar care intenționează să migreze spre o altă țară, au posibilitatea să se înregistreze prin completarea Formularului on-line accesând pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md/repatriere).

De asemenea, înregistrarea solicitărilor poate fi făcută prin telefon, la numerele: 022 823 500 și 022 823 587, între orele 08:00 – 18:00.

Solicitările vor fi prelucrate într-o bază de date, care va furniza informații în timp real despre probabilitatea operării în cel mai scurt timp a zborului de evacuare. La etapa când pe o destinație se va atesta cel puțin 150 persoane, Autoritatea Aeronautică Civilă va demara concursul de selectare a companiei aeriene care va executa zborul de evacuare, conform Regulamentului aprobat.

Menționăm că cursele aeriene sunt comerciale, costurile fiind acoperite de solicitanți, iar pasagerii trebuie să dețină actele de călătorie valabile pentru țara de destinație.