Feeria sărbătorilor de iarnă! 23 copii refugiați din Ucraina au colindat echipa Primăriei Municipiului Chișinău

Primăria Municipiului Chișinău și-a deschis larg ușile primind ceata de colindători ai Centrului Orășenesc ai Tinerilor Naturaliști. Copiii au prezentat o frumoasă compilație de colinde atât în limba română, cât și în limba ucraineană.

Oaspeții au reușit să confere o atmosferă de sărbătoare acestei zile. 23 de copilași cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani veniți din diferite orașe ale Ucrainei au îndrăgit limba română, au îndrăgit comunitatea care i-a primit.

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej frumos de a menționa odată în plus că ucrainenii și moldovenii au în comun valori și tradiții, iar Nașterea Domnului este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului. Tradiția de a merge cu colinda se regăsește în mai multe țări, inclusiv în Ucraina și Republica Moldova.

La zi, în incinta Centrului Orășenesc ai Tinerilor Naturaliști sunt încadrați 79 copii refugiați care s-au apropiat de copii din Moldova, reușind să lege prietenii și să petreacă timpul calitativ în aceleași centre de dezvoltare extracuriculare. Două mămici ucrainence sunt angajate oficial în calitate de educatori. Acestea predau cursuri de limba ucraineană și organizează activități frumoase care au la bază tradițiile poporului ucrainean.

Se fac deja doi ani de când războiul din Ucraina a forțat strămutarea unui număr impresionant de persoane, cei mai vulnerabili fiind copiii. Prin implicarea continuă a Primăriei Municipiului Chișinău, se realizează integrarea pe termen lung a copiilor, fiindu-le asigurat accesul la educație în școlile și grădinițele municipale.