GALERIE FOTO A fost dat startul taberei de zi „Green Gate”, care găzduiește copii din Chișinău și refugiați ucraineni

Zeci de copii de toate vârstele din municipiul Chișinău și refugiați ucraineni au parte de experiențe de neuitat în cadrul taberei de zi „Green Gate”.  Proiectul educațional aparține Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în cadrul Centrului orășenesc al tinerilor naturaliști (COTN). La tabăra de zi copiii au parte de activități didactice, sportive și de divertisment.

Beneficiarii taberei de zi „Green Gate” sunt copii de diferite vârste, din orașul Chișinău, dar și copii refugiați din Ucraina. În programul taberei sunt incluse ateliere de pictură, artă decorativă, reutilizarea creativă a materialelor reciclabile, excursii la biblioteci, parcuri, grădina zoologică, dar și ateliere culinare.

Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști este unicul centru pentru copii din municipiul Chișinău care desfășoară o activitate orientată către dragostea față de mediu. De la începutul războiului din țara vecină, locația a devenit un centru de zi pentru copiii și mamele refugiate din Ucraina. În cadrul taberei, cele mai active mămici ucrainence au decis să ofere ajutor voluntar în buna desfășurare a programului la care participă, inclusiv, copiii lor.

La deschiderea taberei de zi „Green Gate” a participat și soția ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Olesia Șevcenko, care a venit cu o donație de cărți pentru cei mici.

Primul sejur al taberei de zi „Green Gate” întrunește 150 copii din Chișinău și 75 de copii din mai multe localități din Ucraina. Proiectul cuprinde 5 sejururi, a câte 10 zile. Programul taberei este de luni până vineri, de la ora 9:00 până la ora 16:00.