GALERIE FOTO Educația non-formală contribuie la integrarea copiilor refugiați din Ucraina

Copiii strămutați din Ucraina au nevoie de suport psiho-emoțional profesionist, au nevoie de comunicare și interacțiune cu semenii, iar pentru a se integra în comunitatea gazdă, acești copii necesită să studieze limba română. Prin intermediul proiectelor cultural-educative desfășurate în incinta Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, Primăria Municipiului Chișinău este mai aproape de ei, de nevoile acesta.

Atât copiii refugiați din Ucraina, cât și cei din comunitate, au învățat cum să-și gestioneze emoțiile, dar și cât de frumoase sunt trăirile noastre. O altă lecție interactivă a fost petrecută la subiectul sănătatea și îngrijirea orală. Fiecare activitate petrecută în grup, le-a oferit posibilitatea unei interacțiuni calde, prietenoase și degajate de care mulți dintre ei nu au parte, fiind conectați în sistemul de studiu online care nu prevede o comunicare fața în față.

Proiectul „Bibliotecile aduc schimbarea în comunitate în timpul crizei refugiaților”, implementat de ABRM în parteneriat cu Centrul de Drept al Femeilor.