Galerie FOTO! Prezentarea rezultatelor campaniei „Ajută-mă să te ajut!”, în imagini

Mii de copii refugiați din Ucraina au beneficiat de suport și protecție în cadrul campaniei „Ajută-mă să te ajut!”.

Pe perioada campaniei s-a reușit identificarea și monitorizarea a peste 2800 de copii refugiați din Ucraina și a însoțitorilor acestora, aflați în tranzit sau care au decis să rămână în orașul Chișinău, în vederea cunoașterii problemelor cu care se confruntă și luării de măsuri concrete pentru rezolvarea operativă a acestora.

De asemenea, peste 4000 de persoane din comunitatea refugiaților au fost informate despre serviciile specializate acordate de instituțiile municipale.

Pe perioada campaniei, circa 60 de angajați ai instituțiilor municipale (asistenți sociali, pedagogi, psihologi), care au activat în toate sectoarele din orașul Chișinău, au identificat necesitățile specifice a 2827 de copii refugiați.

Un număr de 242 de copii au fost identificați în situație de risc, dintre care 12 minori fără ocrotire părintească. În special, copiii supuși riscului au fost cei neînsoțiți de persoane autorizate și în pericol iminent, iar situația lor a fost soluționată prin intervenția Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, fiind asistați de reprezentanții autorităților tutelare teritoriale și locale.

Rezultatele campaniei „Ajută-mă să te ajut!” au fost prezentate în timpul unui eveniment public organizat la centrul municipal de plasament temporar al refugiaților „Patria”.