Gestionarea crizei refugiaților de către Primăria Municipiului Chișinău, în vizorul reprezentanților Michigan Community Resources

Viceprimarul Municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a avut o întrevedere cu oaspetele municipalității, dl Andrew Smith. Întâlnirea a avut drept scop evidențierea activității echipei municipale asupra succesului, problemelor și provocărilor legate de comunicarea și suportul acordat refugiaților, cât și a dificultăților cu care se confruntă municipalitatea în sprijinul refugiaților ucraineni.

Dl Andrew Smith este membru al Michigan Community Resources. Instituția oferă sprijin pentru organizațiile comunitare din orașul Detroit și din statul Michigan în vederea determinării nevoilor actorilor sociali din SUA. Perioada petrecută la Chișinău face parte dintr-un proiect de schimb reciproc susținut de Departamentul de Stat al SUA.

Vizita efectuată în cadrul Primăriei Municipiului Chișinău a avut drept obiectiv explorarea răspunsurilor la crize și a nuanțelor de storytelling digital în Ucraina și Moldova, în special în jurul problemelor de incluziune cu care se confruntă refugiații și persoanele strămutate.

În urma întrevederii, Dl Andrew Smith urmează să scrie o serie de articole de blog, dar și pentru alte platforme de comunicare. În cadrul conversației au fost menționate linii de subiect precum:  activitatea întreprinsă de Primăria Chișinău pentru a sprijini refugiații, integrarea refugiaților în comunitatea locale, cum se reflectă subiectul refugiaților în presa internațională, dar și cooperarea și deschiderea organizaților internaționale la solicitările Primăriei Municipiului Chișinău.