În Municipiului Chișinău 156 de copiii strămutați din Ucraina absolvesc clasa întâi!

Primăria Municipiului Chișinău continuă să acorde un sprijin esențial copiilor strămutați din Ucraina, facilitând integrarea acestora în sistemul educațional local și oferindu-le un mediu sigur și primitor. Eforturile sunt concentrate pe asigurarea unei educații de calitate și pe susținerea emoțională și socială a acestor copii, care au trecut prin experiențe traumatizante.

În prezent, 843 sunt înrolați în instituțiile din Municipiul Chișinău dintre care156 de elevi strămutați din Ucraina absolvesc clasa I.

Dintre aceștia, 83 sunt fete și 73 sunt băieți. Majoritatea covârșitoare a elevilor, adică 155, au ales rusa ca fiind limba de predare, în timp ce doar un elev primește instruire în limba română. Această repartizare reflectă necesitatea de a răspunde diverselor nevoi lingvistice ale copiilor și de a le oferi o tranziție cât mai lină în noul lor mediu educațional.

Primăria Municipiului Chișinău demonstrează un angajament puternic față de susținerea copiilor strămutați din Ucraina, asigurându-le acces la educație și resursele necesare pentru o viață normală. Acest sprijin continuu este vital pentru integrarea și bunăstarea acestor copii, contribuind la construirea unui viitor mai stabil și mai promițător pentru ei.

Acțiunile întreprinse de primărie nu doar că răspund unei nevoi urgente, dar și reflectă valorile de solidaritate și umanitate ale comunității chișinăuiene.