Înregistrarea pentru cea de-a 6-a rundă de asistență financiară acordată familiilor din Moldova care găzduiesc refugiați ucraineni

Înregistrarea pentru cea de-a 6-a rundă de asistență financiară acordată familiilor din Moldova care găzduiesc refugiați ucraineni este deschisă până la 1 februarie 2023.
Familiile gazdă pot fi eligibile pentru următoarea tranșă de asistență financiară dacă CONTINUĂ să găzduiască unul sau mai mulți refugiați pentru cel puțin o săptămână între 1 decembrie 2022 și 31 ianuarie 2023. Asistența este acordată pentru a vă putea ajuta să acoperiți costurile pentru produsele alimentare și alte necesități esențiale.

Ce trebuie să faci?
Pentru a fi incluși în lista de beneficiari, urmează să VĂ ÎNREGISTRAȚI ACUM prin intermediul portalului uahelp.md și să urmați atent TOATE instrucțiunile.     Înregistrărilese fac până la data de 1 februarie 2023!
REȚINEȚI: După ce finisați înregistrarea ca familie-gazdă, veți primi un număr de bilet din 8 cifre care urmează a fi transmis refugiatului(ților) pe care îi găzduiți. Ca înregistrarea dvs. să fie considerată valabilă și pentru a putea primi asistența, refugiații trebuie, de asemenea, să se înregistreze pe această platformă, utilizând același număr de bilet pe care l-ați primit dvs. la sfârșit de înregistrare.

Suma asistenței rămâne aceeași ca și în rundele anterioare și variază în funcție de numărul de refugiați
găzduiți:
• Dacă găzduiesc între 1 și 4 refugiați pentru cel puțin o săptămână, suma va fi 3.900 lei;
• Dacă găzduiesc 5 refugiați sau mai mulți cel puțin o săptămână, suma va fi 4.800 lei.

Aveți întrebări sau sugestii? Contactați linia fierbinte PAM: 080010890.