Primăria Chișinău încurajează integrarea refugiaților din Ucraina prin angajare

În contextul războiului din Ucraina, numeroase persoane s-au văzut nevoite să-și părăsească casele și să caute siguranță și refugiu în alte țări. Moldova, în special capitala sa, Chișinău, a devenit un loc de adăpost pentru mulți dintre acești refugiați. Din dorința de a ajuta aceste persoane în dificultate, Primăria Municipiului Chișinău  facilitează integrarea refugiaților din Ucraina în comunitatea locală prin angajarea acestora în câmpul muncii.

Una dintre cele mai mari provocări pe care le întâmpină refugiații într-o țară nouă este găsirea unui loc de muncă care să le ofere posibilitatea de a-și întreține familiile și de a-și construi un viitor stabil. Prin intermediul acestui program, Primăria Chișinău își propune să reducă această povară, facilitând accesul refugiaților la oportunități de angajare în diverse domenii.

Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști este un spațiu de interacțiune continuă dintre copiii strămutați din Ucraina. În acest context, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a angajat oficial un cadru didactic din Kiev, grad didactic superior, care organizează cu copiii activități în cadrul proiectului „Educație pentru Mediu”. Lecțiile se desfășoară în limba ucraineană. Opțional, 26 copiii preșcolari pot participa la activități ce au la bază ocupații de cultură și tradiție a Ucrainei. Dna Raisa Sacaliuk s-a încadrat perfect în colectiv.

În total, în cadrul COTN activează 4 angajați din Ucraina. Doi angajați sunt cu Contract Individual de Muncă din partea COTN, doi sunt salarizați prin acord de parteneriat cu IOM (fondul internațional pentru migrație) și UNICEF.

Un alt cadru didactic angajat este dna Maksimovici Hanna. Originară din Odesa, aceasta este angajată în calitate de psiholog în cadrul unui parteneriat stabilit cu UNFPA. Colaborarea cu părinții și copiii strămutați este una  efectivă. Aceasta cunoaște și înțelege cel mai bine nevoile beneficiarilor, deoarece a trecut prin aceleași experiențe traumatizante. La moment dna Maksimovici desfășoară 5-8 activități de grup, dar și sesiuni individuale petrecute săptămânal. Aceasta a absolvit mai multe cursuri de perfecționare în Chișinău. Totodată, psihologul intenționează să gestioneze o afacere propriei ce presupune crearea unui centru propriu de asistență psihologică pentru persoanele aflate în situații de risc.

Integrarea refugiaților în câmpul muncii, aduce beneficii tangibile pentru întreaga comunitate. Acești oameni aduc cu ei experiențe, cunoștințe și diverse abilități, contribuind astfel la diversificarea și îmbogățirea pieței muncii din Chișinău. În plus, angajarea refugiaților poate contribui la soluționarea deficitului de forță de muncă în anumite sectoare, oferind companiilor și întreprinderilor locale acces la resurse umane calificate și dedicate.

Conform datelor disponibile de la începutul perioadei Situaţiei Excepţionale în Republica Moldova la 02.05.2024, ANOFM a primit notificări de la agenţi economici despre angajarea a 1379 cetăţeni din Ucraina, dintre care 950 femei şi 429 bărbaţi. Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sunt angajaţi în mun. Chişinău. În prezent, în municipiul Chișinău1062 de cetățeni ucraineni strămutați sunt angajați oficial.