Primăria Chișinău oferă oportunități de integrare socială a copiilor strămutați din Ucraina prin încurajarea acestora de a frecventa instituțiile de educație non-formală

În cadrul programului cultural „NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR” desfășurat pe 18 mai 2024, vizitatorii Muzeului orașului Chișinău, cunoscut mai mult ca Turnul de Apă, au admirat un Plein Air cu genericul „CHIȘINĂUL NEVĂZUT”, cu participarea copiilor refugiați din Ucraina, coordonator – Veaceslav Ignatenco, artist plastic, membru al UAP.  O altă componentă a evenimentului a fost atelierul de pictură la care au avut posibilitatea să participe și vizitatorii muzeului.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport informează că în cadrul instituțiilor extrașcolare se atestă 222 copii strămutați din Ucraina.

Școli sportive – 4 copii.

Școli de artă – 8 copii.

Centre comunitare – 60 copii.

Centre de creație – 170 copii.

Biblioteca – 2248 vizite efectuate de copiii refugiați.

Primăria Municipiului Chișinău rămâne dedicată susținerii integrării sociale a copiilor strămutați din Ucraina și consideră că educația non-formală reprezintă un instrument esențial în acest proces.

Pentru informații cu privire la instituțiile și centrele existente de învățare non formală, puteți accesa platforma: https://extrascolar.md/