Program de suport pentru micuții refugiați în cadrul Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu

Copiii refugiați din Ucraina au parte de suport informațional și consiliere profesionistă în privința integrării sociale și capacitarea abilităților în procesul educațional. În acest context, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Centrul de Drept al femeilor/ Women’s Law, cu suportul International Rescue Committee și-au conjugat eforturile realizând un program social pentru un grup de copii strămutați din Ucraina.

În incinta Bibliotecii Municipale B.P.Hasdeu, periodic au fost desfășurate activități care au adunat atât copiii refugiați, cât și copiii din comunitatea gazdă, cu scopul de a dezvolta o comunicare  frumoasă, de a învăța limba română, de a face pași în integrarea copiilor din Ucraina.

Una dintre componentele importante ale proiectului este de a le asigura copiilor materialele necesare pentru învățare. Fiecare micuț participant a primit un chit constituit din: rucsac, caiete, acuarelă, creioane, pixuri și alte rechizite necesare.

Proiectul a fost implementat de Centrul de Drept al Femeilor / Women’s Law Centre în parteneriat cu Asociatia Bibliotecarilor din Republica Moldova și cu suportul International Rescue Committee.

La fel, în incinta bibliotecii a fost deschis un spațiu sigur pentru persoanele refugiate, în special pentru femei și copii. Pe parcursul perioadei s-au desfășurat peste 70 de activități recreative, grupuri de suport psihologic cu participarea femeilor și copiilor din comunitate în vederea integrării femeilor și copiilor refugiați.

Prin intermediul rețelei de biblioteci municipale, Primăria Municipiului Chișinău a oferit suport continuu refugiaților din Ucraina stabiliți în capitala Republicii Moldova.