Situația cu privire la încadrarea temporară a copiilor refugiați în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău

Pentru data de 14 martie 2022, pentru încadrarea temporară a copiilor refugiați de vârstă preșcolară au fost  identificate 416 locuri disponibile în 21 instituții de învățământ preșcolar.  Totodată, pentru încadrarea temporară a copiilor refugiați de vârstă școlară au fost identificate 1412 locuri disponibile în 36 instituții de învățământ primar și secundar, după cum urmează:

  • clasele I-IV – 517 locuri;
  • clasele V-IX – 547 locuri;
  • clasele X-XII – 348 locuri.

Directorii instituțiilor de învățământ au fost informați despre acțiunile concrete care urmează să le întreprindă pentru încadrarea temporară a copiilor refugiați. Au primit model de cereri-tip cu privire la încadrarea temporară a copiilor refugiați în instituțiile de învățământ primar și secundar în limba română și limba rusă.

În 11 instituțiile de învățământ preșcolar din mun. Chișinău sunt încadrați 21 copii cu vârsta 3-6/7 ani. Toți copii sunt asigurați cu materiale didactice personalizate, rechizite școlare și produse de igienă.

Din 131 instituții de învățământ primar și secundar publice cu predare în limba română și limba rusă din mun. Chişinău, în 40 instituții au fost înscriși temporar 291 de elevi. Din ei:

  • clasele I-IV – 136 elevi;
  • clasele V – IX – 140 elevi;
  • clasele X – XII – 15 elevi.

 

Unele Centre de creație a copiilor au început să activeze cu copiii familiilor refugiate. Centrul de creație a copiilor „Luceafărul” a desfășurat activități cu 74 copii ale familiilor refugiate din Centrul de triere MOLDEXPO, Spitalul de ftiziopulmonologie și din Centrul comunitar pentru copii şi tineret sectorul Botanica.

Din data de 10 martie și-a început activitatea tabăra de zi GREEN GATE-Primăvara pentru copiii familiilor refugiate în incinta Centrului orăşenesc al tinerilor naturalişti. La moment sunt formate deja 3 grupe câte 12 copii.

Mai multe informații referitoare la activitățile care se desfășoară cu copiii în municipiul Chișinău, puteți afla accesând categoria Activități pentru copii.