Sprijin din partea Elveției pentru refugiații ucraineni și comunitatea gazdă

Direcția generală asistență medicală și socială din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău desfășoară un parteneriat de cooperare cu organizația elvețiană independentă de dezvoltare HELVETAS și HEKS/EPER în scopul de a sprijini refugiații din Ucraina, dar și comunitatea gazdă.

Proiectului „Realizarea rezilienței prin oportunități de angajare, dezvoltare a competențelor și coeziune socială în Moldova”, susținut de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, cu implementarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și cu contribuțiile principalilor actori umanitari și de dezvoltare este un program ce presupune o serie de măsuri în abilitarea femeilor refugiate din Ucraina.

În cadrul evenimentului de lansare au fost prezentate obiectivele, strategiile și etapele cheie ale proiectului. Această întâlnire a servit drept o platformă pentru discuții, viziuni comune și pentru a asigura o implementare de succes. În timpul întâlnirii au fost dezbătute idei pentru a avansa în continuare incluziunea refugiaților și a moldovenilor vulnerabili pe piețele locale ale forței de muncă din Municipiul Chișinău, dar și din alte localități din țară, promovând în același timp coeziunea socială și reziliența.

Una din liniile de finanțare se referă la accesarea unui subprogram de granturi pentru grădinițe, inclusiv pentru municipiul Chișinău, care prevede deschiderea unor noi grupe de creșă în câteva instituții de învățământ preșcolar.