Mai mulți copii vor beneficia de condiții bune la grădiniță grație sprijinului UNHCR!

Având în vedere că în grădinițele din municipiul Chișinău sunt înregistrate peste 8000 de cereri în așteptare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani, extinderea grupelor de creșă în instituțiile de educație timpurie municipale rămâne a fi un obiectiv și o prioritate pentru Primăria Municipiului Chișinău.

În acest context, Grădinița nr. 141, situată pe str. Sarmisegetuza 39/3, a beneficiat de suport financiar oferit de către UNHCR, pentru extinderea cu o grupă de creșă cu o capacitate de 20 de copii.

În context, împreună cu partenerii de la UNHCR, viceprimarul Municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a efectuat o vizită de monitorizare a lucrărilor de reparație capitală a spațiilor unde urmează a fi deschisă grupa cresă.

Suportul a fost acordat în contextul depășirii crizei refugiaților. Numărul copiilor refugiați din Ucraina, care sunt înscriși în instituțiile de educație timpurie din Chișinău, este în creștere, iar în acest context, ajutorul financiar pentru reabilitarea edificiilor, dar și dotări este unul absolut indispensabil pentru municipalitate. Conform datelor statistice, în grădinițele municipale sunt încadrați la zi 267 copii refugiați.