TERMENUL DE ACORDARE A PROTECȚIEI TEMPORARE PERSOANELOR STRĂMUTATE DIN UCRAINA A FOST PRELUNGIT CU UN AN

Termenul de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina va fi prelungit, pentru încă un an, începând cu 1 martie 2024 și până la 1 martie 2025. Automat, va fi prelungit și documentul de identitate al beneficiarului de protecție temporară.

Totodată, persoanele care vor beneficia de protecție temporară vor avea dreptul de a munci pe teritoriul Republicii Moldova, fără obținerea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă, cu condiția de a fi înregistrate la subdiviziunea teritorială a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în a cărei rază își au reședința.

Cererea de acordare a protecției temporare poate fi depusă până la 1 martie 2024 de către cei aflați în țară, dar și de către persoanele care vor sosi în Republica Moldova după această dată, până la 1 martie 2025.

Din prima zi de război, Chișinăul a devenit a doua casă pentru zeci de mii de ucraineni. Oficial, aproape 20 de mii de refugiați ucraineni au primit statut de Protecție Temporară în municipiul Chișinău.