Tot mai mulți copii refugiați din Ucraina sunt înscriși în instituțiile școlare și preșcolare din municipiul Chișinău

Crește numărul elevilor refugiați ucraineni care aleg să-și facă studiile în instituțiile școlare din municipiul Chișinău.

Datele actualizate ale direcțiilor Primăriei municipiului Chișinău arată că, în prezent, în instituțiile școlare municipale 847 de copii refugiați ucraineni au statut de elev.

Dintre aceștia:

  • În clasele 1-4 – 449 elevi
  • În clasele 5-9 – 368 elevi
  • În clasele  10-12 – 30 elevi

De asemenea, din cele 170 instituții de învățământ general, care acordă servicii de educație timpurie din municipiul Chișinău, în 62 de instituții sunt încadraţi 278 copii refugiați ucraineni cu vârste între 2 și 6 ani.

Primăria municipiului Chișinău va continua să depună efort pentru ca fiecare copil refugiat din Ucraina să fie în siguranță în Republica Moldova și să-i fie asigurat dreptul la educație.

Autoritățile municipale precizează că pentru înscrierea copiilor refugiați în grădinițele municipiului Chișinău părintele sau reprezentantul legal al copilului trebuie să identifice grădinița cea mai apropiată de locul de trai și să verifice disponibilitatea locurilor. Ulterior urmează să fie completată o cerere-tip de înscriere la grădiniță.

Pentru facilitarea procesului de înregistrare a copiilor refugiați la grădiniță, Primăria municipiului Chișinău pune la dispoziția părinților ghidul digital care oferă toate informațiile relevante în acest sens.