Un bloc de studii, recent renovat, a fost inaugurat la Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” din Chișinău

Un nou bloc de studii modern a fost inaugurat la Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” din Municipiul Chișinău, după o reabilitare completă, care a inclus renovarea și dotarea a 13 încăperi cu toate cele necesare.

Au fost create locuri noi pentru un număr de 300 de copii.

În ultima perioadă, cu sprijinul partenerilor, Primăria Municipiului Chișinău a reparat și deschis pe teritoriul liceului și un bloc nou de grădiniță.

Acest lucru a permis ca, în anul de studii 2024-2025, instituția de învățământ din sectorul Rîșcani al Capitalei să înscrie 700 de copii: 620 de elevi repartizați în 24 de clase și 80 de copii repartizați în 4 grupe de grădiniță.

„Acest proiect, finalizat cu succes într-un termen scurt, subliniază importanța viitorului pentru municipalitate. Primăria Capitalei va face tot posibilul să găsească soluții pentru a mări numărul de locuri disponibile în școlile și grădinițele din oraș, în contextul creșterii numărului de copii care vin să învețe la Chișinău, atât din raioanele țării, cât și cu statut de refugiați”, a spus primarul Municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Migrație, la data de 26 august, de statutul de protecție temporară în Chișinău beneficiau 32.810 ucraineni, dintre care 7.883 sunt copii.

Dintre aceștia, în instituțiile educaționale din Capitală sunt încadrați peste 340 de copii refugiați în grădinițe, iar alți peste 840 de copii sunt înscriși în școlile și liceele municipale.

Pentru reparația capitală și dotarea blocului „G” al Liceului Teoretic „Mihail Lomonosov” organizația Word Vision Moldova a alocat 7,1 milioane lei, donând, totodată, instituției 5 mese, 10 scaune, 4 televizoare smart, 4 proiectoare, 4 imprimante multifuncționale și 2 ecrane pentru proiector.

„Mulțumim organizației World Vision Moldova pentru sprijinul considerabil în reabilitarea acestui obiectiv educațional, contribuind cu 7,1 milioane lei pentru reparații capitale, echipamente, mobilier și tehnologie esențială pentru a sprijini procesul educațional. Această colaborare evidențiază importanța parteneriatelor în crearea unui mediu educațional de calitate pentru toți copiii”, a spus viceprimarul Municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

De asemenea, Centrul de Caritate pentru Refugiați, partener al UNHCR ONU în Moldova, a contribuit la dotarea claselor cu 11 table de scris, în valoare de 55.000 lei.