Un Centru de Învățare Digitală va fi inaugurat la Chișinău grație sprijinului organizației internaționale „People In Need”

Criza refugiaților continuă să pună presiune pe sistemul educational din capitală. În acest context, reprezentanța organizației internaționale People In Need, a solicitat desfășurarea unei vizite de prospecție la 3 instituții de învățământ din Municipiului Chișinău în vederea identificării liceului/școlii care găzduiește copii strămutați din Ucraina și care ar beneficia de un suport financiar pentru un program de eficiență energetică.

În cele din urmă, liceul Matei Basarab din sectorul Rîșcani a fost selectat drept instituție beneficiară. People In Need Moldova vine cu propunerea deschiderii unui Centru de Studiu Digital dedicat copiilor din Ucraina.

Scopul acestui proiect este de a înființa un Centru de Învățare Digitală (DLC) pentru educația formală a copiilor ucraineni refugiați.

DLC-urile vor fi echipate cu 10-20 laptopuri și materiale IT, împreună cu mobilierul necesar și echipamente de siguranță. Acestea vor facilita participarea copiilor la cursurile școlare din învățământul secundar disponibile pe platforma All Ukraine Online.