UNHCR a oferit Direcției Generale Educație, Tineret și Sport un generator performant pentru a fi utilizat în caz de necesitate în instituțiile de învățământ din Chișinău

Copiii strămutați din Ucraina, la fel ca și copiii din comunitatea gazdă, pe lângă nevoile primare precum sunt alimentația, asigurarea cu servicii medicale, necesită și servicii educaționale.

În paralel cu criza refugiaților, Primăria Municipiului Chișinău face tot posibilul pentru a ține piept presiunii crizei energetice, efectele căreia sunt resimțite în toată țara.

În acest context, Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) a venit în susținerea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport și a Centrului de plasament pentru copii cu vârstă fragedă, oferind un generator electric care să asigure buna funcționare a activitățiii instituțiilor.

Generatorul Canopied diesel, de tip FULL FR 50, cu o capacitate de 50/455 kVa, 40/36,4 kW, 230/400V- 50 Hz, sistem de pornire electrică, regulator automat de tensiune, răcire cu apă și motor Ricardo, reprezintă o soluție fiabilă și eficientă pentru furnizarea energiei electrice în situații de urgență sau în lipsa alimentării obișnuite cu curent electric. Această tehnologie avansată asigură funcționarea optimă a instituțiilor de învățământ și creează un mediu propice pentru desfășurarea activităților educaționale.

Generatorul va asigura furnizarea de energie electrică constantă în cazurile de urgență, precum întreruperile planificate ale alimentării cu curent sau în situații de calamități naturale.

Orașul Chișinău are cea mai mare presiune în ceea ce privește fluxul de refugiați, iar prin consolidarea instituțiilor și serviciilor prestate de către administrația publică locală a municipiului, unele provocări administrative, vor putea fi depășite mai ușor.