„Vivat Filarmonica” – concurs municipal de aranjamente florale, cu participarea copiilor ucraineni

De Ziua Orașului Chișinău a fost celebrată prietenia dintre comunitatea gazdă și ucrainenii care au găsit refugiu și siguranță în capitala Republicii Moldova.

Liantul care nu ține cont de etnie, vârstă și gen este arta, iar evenimentul desfășurat în Scuarul Eminescu a fost dovada faptului că prin implicarea tuturor, se pot mișca lucrurile.

Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști găzduiește în prezent cca 70 de copii refugiați din Ucraina de diferite vârste care împreună cu copiii beneficiari ai capitalei au participat la Concursul municipal de aranjamente florale „Vivat Filarmonica”. Evenimentul a avut drept scop susținerea oamenilor de artă care au suferit repercusiuni de pe urma incendiului tragic al instituției.

În cadrul concursului, copiii au realizat aranjamente florale prin care au evocat tema concursului. Totodată, a avut loc un târg de caritate a lucrărilor elevilor în suportul Filarmonicii Naționale. În cadrul evenimentului a avut loc și un recital muzical cu participarea liceenilor Liceul Ciprian Porumbescu.