Comunitățile și familiile care găzduiesc refugiați în Chișinău, pot primi asistență financiară

Primăria mun. Chişinău în parteneriat cu Programul Alimentar Mondial (WFP), Organizația Changing LIVES saving LIVES și World Vision International au definitivat mecanismul de acordare a asistenței financiare WFP pentru comunități și familiile din or. Chisinau care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina.

Familiile-gazdă din or. Chisinau vor primi o asistență financiară de o singura dată de 3.500 lei (190 dolari SUA).

Sunt eligibile familiile din or. Chişinău care găzduiesc în prezent cel puțin doi refugiați din Ucraina pentru o perioadă de minim o săptămână. Asistența financiară este menită să ajute familiile din or. Chişinău să facă față costurilor suplimentare pentru alimentare și altor nevoi esențiale.

Familiile-gazdă se vor putea înregistra online pe platforma www.uahelp.md, iar ulterior vor urma pașii și informația indicată pentru finalizarea procedurii cu recepționarea banilor la oficiile Western Union.

Totodată, Primăria municipiului Chişinău a instituit 5 oficii, în fiecare sector, pentru înregistrarea online a acelor familii-gazdă (persoane) care nu vor avea posibilitatea de a se înregistra în mod virtual.

Aceste Oficii sunt localizate dupa cum urmează:

Sectorul Botanica:
Pretura Botanica
(str. Teilor 10)

Sectorul Buiucani:
Pretura Buiucani
(str. Mihai Viteazul 2)

Sectorul Centru:
Pretura Centru
(str. Bulgara 43)

Sectorul Ciocana:
Pretura Ciocana
(bd. Mircea cel Bătrân 4/3)

Sectorul Rișcani:
Centrul de plasament temporar a persoanelor refugiate Patria-Lukoil
(str. Studenților 7/5).

Înregistrarea online pe www.uahelp.md va fi disponibilă din 15 aprilie, iar activitatea Oficiilor pentru înregistrarea online va fi disponibilă de luni, 18 aprilie.

Este instituită o linie fierbinte pentru întrebări și ghidare, dupa caz:
+373 60865841 (inclusiv Viber).